zondag 8 september 2024

MIJN KLUPPIE

Ik schrijf hier zelden iets over mijn scootmobielclub en ik plaats nooit foto's van mensen zonder uitdrukkelijke toestemming. Maar vandaag breek ik met beide gewoontes. Ik heb de club ruim 8 jaar geleden opgericht, oorspronkelijk om mijn medebewoners mee te nemen naar buiten en ze te laten genieten van de mooie omgeving hier. Door ziektes, overlijden of verhuizen is er van de oude groep nog maar een persoon over en dat is Ans. Doordat ik op enkele Amersfoortse sites wat reclame maakte, kwamen er ras wat nieuwe leden uit verschillende wijken bij. Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat dit de sfeer niet altijd goed deed. De nieuwe leden konden niet altijd goed overweg met elkaar, enkelen vonden rijden in een groep toch niet zo leuk en er was er zelfs een die binnen de kortste keren de leiding trachtte over te nemen. Gelukkig haakten deze mensen een voor een af. Probleem opgelost.

Toen kwam een jaartje terug mijn buurvrouw Boukje aan met de vraag of ze met haar driewielfiets ook mee mocht rijden. Dat leek me prima, waarom niet? Een fiets kon er best bij. Kort nadien kwam buurman Peter echter ook met de vraag of hij op zijn driewieler mee kon. Uiteraard kon dat. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. En twee fietsen kon best bij al die scootmobiels. Temeer omdat er zich nog 4 nieuwe leden hadden gemeld, dus het bleef gewoon een scootmobielclub. Maar ja, dingen lopen in het leven nogal eens anders dan je verwacht hè? Ik was bij het uitlaatveldje enkele malen Grietje tegengekomen. Zij wachtte al een poos op een scootmobiel en ook zij wilde graag meerijden. Enkele weken geleden was het zo ver: Grietje meldde zich aan met... haar nieuwe driewielfiets. En om het nog gekker te maken zegden twee van de vier nieuwe leden af vanwege gezondheidsproblemen. Alleen André en Janneke bleven over. Nu zijn er dus 3 leden met een scootmobiel en 3 met een driewielfiets. Hoog tijd om de naam en het embleem van de club eens aan te passen. Derhalve heten we sinds afgelopen week officieel  Scootmobiel- en 3wielerclub Amersfoort. Een goede verandering. Ik ben er content mee.

Waar ik ook content mee ben, meer dan content, is de groep zoals hij nu is. Het zijn stuk voor stuk leuke boeiende mensen. Zo verschillend van achtergrond en toch samen echt een groep. Ieder heeft wat te vertellen. De ene keer iets serieus, de andere keer een grap. Ieder heeft oprechte aandacht aandacht voor de anderen. Er wordt geluisterd, er wordt gelachen en we pinken soms een traan weg . Kortom: een geweldig leuke groep waar ik blij mee ben. Dit is eindelijk wat ik voor ogen had toen ik de club oprichtte. Samen op pad met leuke mensen om ze de fraaie omgeving te laten zien. 

Ik ben blij met mijn kluppie.